Zavařování a nakládání

Zavařování a nakládání patří mezi nejlepší způsoby, jak si uchovat sezónní potraviny, především ovoce, zeleninu a houby, na později a moci si je tak dopřát kdykoli během roku. Zavařuje se hlavně ovoce, a to ve formě kompotů, marmelád, džemů nebo povidel. Ze zeleniny se připravují nakládané okurky, kečupy, protlaky, červená řepa nebo zelí. Mezi další oblíbené lahůdky patří nakládaný hermelín, utopenci nebo zavináče a v neposlední řadě také domácí paštiky.

Džem z minikiwi
Džemy a marmelády

Džem z minikiwi

30 min
6 Kč / porce
Nakládané okurky
Nakládané okurky

Nakládané okurky

1 hod +
15 Kč / porce
Nakládané cibulky
Ostatní zelenina

Nakládané cibulky

1 hod
24 Kč / porce
Jablečný kompot
Kompoty

Jablečný kompot

1 hod
17 Kč / porce
Povidla
Džemy a marmelády

Povidla

1 hod +
15 Kč / porce
Králičí paštika
Paštiky

Králičí paštika

1 hod +
72 Kč / porce
Parfait z husích jater
Paštiky

Parfait z husích jater

1 hod
42 Kč / porce
Švestková povidla
Džemy a marmelády

Švestková povidla

1 hod +
16 Kč / porce
Křen s jablky
Ostatní zelenina

Křen s jablky

30 min
5 Kč / porce
Kachní paštika
Paštiky

Kachní paštika

30 min
15 Kč / porce
Zvěřinová paštika
Paštiky

Zvěřinová paštika

1 hod +
75 Kč / porce
Nakládané zelí
Ostatní zelenina

Nakládané zelí

30 min
21 Kč / porce
Zavináče
Zavináče

Zavináče

55 min
15 Kč / porce
Játrová paštika
Paštiky

Játrová paštika

50 min
15 Kč / porce
Třešňový kompot
Kompoty

Třešňový kompot

1 hod
25 Kč / porce
Švestkový kompot
Kompoty

Švestkový kompot

1 hod +
13 Kč / porce
Více receptů