1/0
Máte víc rajčat, než co zvládnete spotřebovat? Proměňte je v zásobu rajčatové polévky, kterou si můžete vychutnat po celou zimu. Tento jednoduchý a rychlý recept oceníte hlavně v chladných měsících, kdy stačí polévku vyndat ze spíže a během chvilky ohřát. Polévka je lehká a dietní, plná skvělé chuti čerstvých rajčat, což z ní dělá perfektní volbu pro ty, kteří chtějí zůstat fit. Navíc je jednoduché ji vylepšit dle vašich preferencí.
Olivový olej rozehřejte v hrnci a přidejte nasekanou cibuli. Restujte, dokud cibule nezměkne.
Přidejte nasekaný česnek a kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostky. Restujte ještě 3 minuty.
Doplníme bobkový list, rajčata a vývar. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.
Vařte na mírném ohni 10 minut, aby se chutě propojily. Vyjměte bobkové listy.
Rozmixujte polévku tyčovým mixérem dohladka.
Horkou polévku nalijte do sterilizovaných sklenic a dobře uzavřete. Sterilujte 20 minut při 85 °C.
Sklenice nechte vychladnout a uložte do spíže na několik měsíců.
Líbil se vám recept Rajčatová polévka k zavaření? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.