1/0
Tato pečená letní zelenina s cizrnou je ideální volbou pro horké dny, kdy chcete lehkou a osvěžující večeři. Nejlépe chutná s pohárem svěžího bílého vína. Jedná se o velmi snadný recept, který potěší každého milovníka zeleniny a každý si ho může upravit podle vlastní chuti.
Rozehřejte troubu na 220 °C. Na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy vložte všechnu nakrájenou zeleninu a brambory. Posypte koriandrovými semínky, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.
Rovnoměrně zeleninu rozprostřete na plechu a pečte v rozehřáté troubě 45 minut, občas promíchejte. Zelenina by měla být měkká s pěkně opečenými okraji.
Pečenou zeleninu přemístěte do hlubšího hrnce a postavte na sporák. Přidejte rajčata z konzervy a cizrnu. Na slabším plameni přiveďte k varu a lehce promíchejte.
Podle chuti osolte, opepřete, doplňte olivový olej a posypte nasekaným koriandrem. Podávejte s čerstvým pečivem.
Líbil se vám recept Pečená letní zelenina s cizrnou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.