Pečená letní zelenina s cizrnou

Čas přípravy: 1 hod 5 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
2. července
Pečená letní zelenina s cizrnou v černém hlubším talíři zdobená čerstvou bazalkou. Ilustrační foto: DronG / Shutterstock.com

Tato pečená letní zelenina s cizrnou je ideální volbou pro horké dny, kdy chcete lehkou a osvěžující večeři. Nejlépe chutná s pohárem svěžího bílého vína. Jedná se o velmi snadný recept, který potěší každého milovníka zeleniny a každý si ho může upravit podle vlastní chuti.

Ingredience

Recept

  • 1

    Rozehřejte troubu na 220 °C. Na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy vložte všechnu nakrájenou zeleninu a brambory. Posypte koriandrovými semínky, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.

  • 2

    Rovnoměrně zeleninu rozprostřete na plechu a pečte v rozehřáté troubě 45 minut, občas promíchejte. Zelenina by měla být měkká s pěkně opečenými okraji.

  • 3

    Pečenou zeleninu přemístěte do hlubšího hrnce a postavte na sporák. Přidejte rajčata z konzervy a cizrnu. Na slabším plameni přiveďte k varu a lehce promíchejte.

  • 4

    Podle chuti osolte, opepřete, doplňte olivový olej a posypte nasekaným koriandrem. Podávejte s čerstvým pečivem.

Zajímavé tipy
  • Podávejte s čerstvým chlebem nebo rohlíkem pro dokonale vyvážené jídlo.
  • Pokud máte rádi výraznější chuť, přidejte trochu čerstvé chilli papričky.
  • Pokud preferujete jídla s masem, přidejte opečené kuřecí prso na kostičky, nebo nakrájenou vepřovou pečeni.

Líbil se vám recept Pečená letní zelenina s cizrnou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.