1/0
Máte doma zbytky svatomartinské husy a přemýšlíte, co s nimi? Přeměňte maso a výpek v lahodné husí ragú s těstovinami. Tohle jídlo voní po červeném víně a je tak vynikající, že si na něm pochutná každý, i ti, kdo běžně nemají husu v oblibě.
Na olivovém oleji zpěňte cibuli, přidejte nakrájenou kořenovou zeleninu a česnek. Restujte, dokud zelenina nezíská zlatavou barvu.
Vmíchejte trhané husí maso a nechte krátce orestovat. Poté zalijte červeným vínem a nechte odpařit na polovinu.
Přidejte rajčata, protlak, tymián, bobkový list, podle chuti osolte a opepřete. Přikryté duste na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud nebude omáčka hustá a maso měkké.
Během dušení si uvařte tagliatelle. Smíchejte s ragú, rozdělte na talíře a posypte strouhaným parmazánem.
Líbil se vám recept Husí ragú s tagliatelle? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.