Kremeš

Čas přípravy: 1 hod 20 min
Obtížnost: Střední
Cena: 156 Kč
Redakce Kupi.cz
19. dubna
Kremeš servírovaný na bílém hranatém talíři s vidličkou a ubrouskem Ilustrační foto: Nedim Bajramovic / Shutterstock.com

Pusťte se s námi do přípravy kremeše – lahodného dezertu oblíbeného snad v polovině Evropy. Jedná se o naprosto luxusní a jednoduchý dezert, který si zamiluje opravdu každý. Na přípravu vám bude stačit jen listové těsto, vanilkový krém a šlehačka. Jsme přesvědčeni o tom, že si na něm pochutnáte.

Recept kremeš vás vyjde na 13 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 156 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 156 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Pláty listového těsta vyválíme na co největší obdélník. Plech vyložíme pečicím papírem a přeneseme na něj plát těsta. Těsto propíchneme vidličkou a dáme péct do trouby na 15–20 minut dozlatova.

  • 2

    Jakmile je těsto upečené, vytáhneme ho z trouby a pokud jsou na něm velké bubliny, propíchneme je vidličkou. Stejně upečeme i druhý plát těsta.

  • 3

    Během pečení těsta si připravíme šlehačku. Vyšleháme smetanu do tuhé šlehačky a přidáme k ní vanilkové cukry. Poté dáme do lednice.

  • 4

    Nyní si připravíme krém. Do studeného mléka přidáme 3 balíčky pudinkového prášku, který se šlehá za studena a vše dohromady vyšleháme. Mléka dáme klidně méně, abychom docílili hustější konzistence.

  • 5

    Do vyšlehaného pudinkového krému přidáme 3–4 velké lžíce šlehačky a promícháme. Hotový krém dáme na chvíli do lednice.

  • 6

    Vychladnutý plát těsta dáme na rovnou desku a rovnoměrně na něj rozetřeme vanilkový krém. Na něj ještě naneseme zbytek šlehačky, přiklopíme druhým plátem listového těsta a dáme na noc ztuhnout do lednice. Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.

Zajímavé tipy
  • Abyste docílili krásně křupavého těsta, doporučujeme si připravit vlastní listové těsto.
  • Pro dokonalou chuť krému můžete přidat vanilkový lusk.
  • Aby byl krém ještě nadýchanější, přimíchejte do něj sníh z bílků.
  • Pro snadnější krájení použijte nahřátý, vroubkovaný nůž.
  • Vyzkoušejte také tvarohové řezy Slzy anděla nebo hraběnčiny řezy.

Líbil se vám recept Kremeš? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.