Jak skladovat

Samosběr brambor 2025: Přehled, kam vyrazit na levné brambory a jak je správně skladovat
Naučte se využít spodní šuplík lednice naplno. Nepatří do něj jen zelenina
Začněte letos balit školní svačinky do voskovaných ubrousků. Udrží jídlo déle čerstvé
Sklizeň dýní začíná. Zralost poznáte jednoduše podle stonku, při pochybách zaklepejte
Můžete sníst prošlý jogurt? Lidé si stále pletou data minimální trvanlivosti a spotřeby
Na tatarák a krvavý steak si v letních vedrech nechte zajít chuť. Otravy jídlem hrozí víc než jindy
Uvařená rýže vás může otrávit. V ledničce zbytky vydrží i 4 dny, ale musíte je urychleně zchladit
Ve špatně skladovaném tuňáku se zvyšuje množství histaminu. Ten může způsobit nevolnost i zvracení
Šťavnatý zelený hrášek se dá sklízet až do podzimu. Nejlepším zpracováním je mražení, sušení se vyhněte
Máte teplotu v ledničce nastavenou na 5 °C a výš? Urychlujete tím kažení potravin, ideální je mnohem nižší
Máslo bez lednice? Stačí ho správně „přepustit“ a vydrží v lednici i rok
Nikdy nemyjte vejce před uložením do lednice! Největší chyba, kvůli které se do nich dostanou bakterie
Jahodami se klidně nacpěte! Mají neuvěřitelně málo kalorií a jsou úžasně zdravé
Dáváte načatou konzervu do ledničky? Pozor, hrozí riziko přenosu bakterií i kovů
Jak uspořádat dílnu nebo garáž? Profesionálky na úklid radí mužům, jak mít pracovní prostor jako klícku
Jak dlouho po uvaření je polévka ještě k jídlu? Nenechávejte ji venku víc jak 2 hodiny a zapomeňte na skladování v hrnci
SÚKL varuje před objednáváním léků do boxů bez regulace teploty: Hrozí ztráta účinnosti i nebezpečí pro zdraví
Naučte se zamrazovat pečivo, aby zůstalo krásně křupavé. Před vložením do mrazáku ho zabalte do alobalu
Pozor na to, které potraviny balíte do alobalu. Některé mohou absorbovat škodlivý hliník
Novinka z TESCOMY za 79 Kč, kterou potřebujete! Díky univerzálnímu víčku už nikdy potraviny nevyhodíte