Jak poznat

Hořké vlašské ořechy nevyhazujte. Horká voda je zbaví hořkosti a ochrání před žluknutím
Václavky jsou skvělé do guláše i octového nálevu. Když je ale správně neupravíte, jsou jedovaté
Pozor, z jedlých hub se mohou stát „jedovaté“. Ty přemrzlé nejezte, radí mykolog
Barevná typologie je hitem posledních let. Ukáže, které barvy vás rozzáří a které z vás dělají šedou myš
Jak poznat, že je olej správně rozpálený na smažení? Jde to i bez teploměru, stačí vám obyčejná vařečka
Obal z Česka, vajíčka třeba z Polska: Značení na obalu vůbec nemusí prozradit, odkud vejce opravdu jsou
Nenaleťte na podvodné QR kódy v obchodech! Podvodníci je používají k vysávaní peněz z vašeho účtu
Znáte rozdíl mezi černým, zeleným, červeným a bílým pepřem? Spousta lidí správnou odpověď netuší
„Deset deka debrecínky, prosím.“ Jak koupit v obchodě kvalitní šunku? I ty dětské mohou být plné éček
Čím žlutější žloutek, tím kvalitnější vajíčko? Odborníci řekli, co určuje kvalitu vajec
Šampaňské, prosecco nebo sekt: Udělejte si v nich jasno! Většina lidí stále netuší, jaký je mezi nimi rozdíl
Za jak dlouho vyprchá vypitý alkohol? Ovlivňuje to několik faktorů, třeba i druh nápoje
Proč červené maso zešedlo? Pokud se ho chystáte vyhodit, může v koši skončit úplně zbytečně
Seznam problematických e-shopů: ČOI varuje, kde nejen před Vánoci nenakupovat
Jak poznat fejkový parfém? Nenechte se ošálit flakónkem a krabičkou, prozradí ho důležitý kód
Římský vs. kořenný: Není kmín jako kmín! Každý se hodí na něco jiného, udělejte si v nich jasno
Med je drahá a výživná surovina, kterou se vyplatí mít doma. Dochází ale k jeho falšování
Test rybího filé dopadl neslavně: Spousta zmrzlé vody a žalostně málo masa
Sklizeň dýní: Objevte jednoduchou metodu odborníků, jak poznat, že jsou zralé
Může se olej zkazit? Nejčastějších chyby při skladování, které zkracují jeho trvanlivost