Kvalita potravin

Horká voda maso nerozmrazí. Odborníci varují před mýtem o rychlém rozmrazování
Zlo jménem „éčka“? Některá jsou neškodná, jiná můžou způsobit „syndrom čínské restaurace“
Podobně jako u rýže, i u těstovin číhá nebezpečí otravy. Na vině je stejná bakterie
Krev ve vajíčku: Jak zjistit, kdy je bezpečné ho sníst a kdy ho radši vyhodit
Nazelenalá rajčata už nevyhodíte. Spolehlivou metodou, jak je nechat dozrát, je uložení do krabice
Varování pro zákazníky. Obchody stahují Kmotrovu klobásu s olovem, šunku, čočku i rajčata
Kontroly SZPI ukázaly alarmující čísla. Skoro polovina zmrzlin a více než polovina ledů nesplnily hygienické limity
Produkce kysaného zelí prý podle ZUČM v Česku klesá. Vše je ale podle výrobců trochu jinak
Špekáček vs. buřt: Ověřte si informace na etiketě, ať nejste zklamaní
Obchody stahují nebezpečné sýry. Část z nich už mají zákazníci doma. „Nejezte je, vrátíme vám peníze,“ vzkazují
„Dali mi do jídla živé zvíře, málem jsem ho snědla,“ stěžuje si zákaznice. Hrozí i rozvoj fobie, varuje psycholožka
Na tatarák a krvavý steak si v letních vedrech nechte zajít chuť. Otravy jídlem hrozí víc než jindy
Vypadá stejně, ale opak je pravdou. Mezi mletým a mělněným masem je velký rozdíl. V kvalitě, složení i ceně
Kvalitní kuřecí poznáte v obchodě i podle hmatu. Stačí na něj trochu zatlačit
Chystáte se na dovolenou nebo prodloužený víkend? Dejte minci do mrazáku, předejdete tak problémům se závadným jídlem
Jedna šarže chipsů Lay’s obsahuje zakázaný olej, římský kmín pesticidy. Řetězce výrobky stahují z prodeje a vrací peníze
Veterináři nařídili okamžité stažení 239 tisíc vajec s nebezpečným antibiotikem. Nejvíce jich prodávala Jednota Vsetín
Češi mají pocit, že akční cukr nesladí. Odborníci říkají, že jde o klam mozku, ne o kvalitu
Zákazníci se marinovanému masu vyhýbají. Odrazují je bakterie, stáří masa i složení marinády
„Med chutná sladce, ale stojí za ním dřina.“ Rozhovor s včelařem o ceně, kvalitě i falšování medu