Skladování potravin

Naučte se skladovat pečivo, aby vydrželo křupavé. Plastové sáčky vyhoďte, jsou lepší způsoby
Za rohlíky a chleba dají Češi i tisícovku měsíčně. Problém je, že velká část skončí v odpadu
Maso v mrazáku nevydrží věčně. Jak poznat, kdy už ho radši vyhodit? Zapisujte data
Mražená versus čerstvá zelenina: Která je zdravější? Mnohdy je na tom líp ta první
Uskladněte jablka, aby vydržela čerstvá celou zimu. Účinnou metodou je použití nádoby s vodou
Konečně pořádný návod, jak zpracovat houby. Zkuste je zavařit, naložit do soli, zamrazit nebo si z nich udělejte koření
Chyby při sušení hub, kvůli kterým úroda poletí do koše. Nejhorší je špatná teplota a další přešlapy, které děláme často
„Babky způsobují rakovinu, na houby nepijte alkohol.“ Mýty, na které byste měli jednou pro vždy zapomenout
Tupperware se vrací do Evropy, ale Česko a Slovensko mají smůlu
Podobně jako u rýže, i u těstovin číhá nebezpečí otravy. Na vině je stejná bakterie
Lednice není na všechno: Odbornice vysvětluje, jaké potraviny v ní rychleji ztrácí kvalitu
Nazelenalá rajčata už nevyhodíte. Spolehlivou metodou, jak je nechat dozrát, je uložení do krabice
Naučte se využít spodní šuplík lednice naplno. Nepatří do něj jen zelenina
Sklizeň dýní začíná. Zralost poznáte jednoduše podle stonku, při pochybách zaklepejte
Klobásky, jerky, jogurty i kváskový chleba: Co dnes zvládnou moderní sušičky, o tom se nám před pár lety ani nezdálo
Zatočte s potravinovými moly jednou provždy. Odpudíte je díky metodě s vatovým tampónkem
Zavařovat se dá pohodlně i bez hrnce. Zkuste to v myčce, troubě i mikrovlnce. Ideální je to pro menší dávky
Omýváte meloun před krájením? Rozhodně to není jedno, i když se slupka nejí
Dovolená s vlastním jídlem může ulevit peněžence, při špatném balení ale i ohrozit zdraví
Teplota od oka i špatné plnění: Nejčastější prohřešky při zavařování, kvůli kterým zavařenina nevydrží