Skladování potravin

Chyby při sušení hub, kvůli kterým úroda poletí do koše. Nejhorší je špatná teplota a další přešlapy, které děláme často
„Babky způsobují rakovinu, na houby nepijte alkohol.“ Mýty, na které byste měli jednou pro vždy zapomenout
Aby jablka vydržela uskladněná až do zimy, je potřeba zajistit správnou vlhkost a chlad, radí zkušený sadař
Tupperware se vrací do Evropy, ale Česko a Slovensko mají smůlu
Podobně jako u rýže, i u těstovin číhá nebezpečí otravy. Na vině je stejná bakterie
Lednice není na všechno: Odbornice vysvětluje, jaké potraviny v ní rychleji ztrácí kvalitu
Nazelenalá rajčata už nevyhodíte. Spolehlivou metodou, jak je nechat dozrát, je uložení do krabice
Naučte se využít spodní šuplík lednice naplno. Nepatří do něj jen zelenina
Sklizeň dýní začíná. Zralost poznáte jednoduše podle stonku, při pochybách zaklepejte
Klobásky, jerky, jogurty i kváskový chleba: Co dnes zvládnou moderní sušičky, o tom se nám před pár lety ani nezdálo
Zatočte s potravinovými moly jednou provždy. Odpudíte je díky metodě s vatovým tampónkem
Zavařovat se dá pohodlně i bez hrnce. Zkuste to v myčce, troubě i mikrovlnce. Ideální je to pro menší dávky
Omýváte meloun před krájením? Rozhodně to není jedno, i když se slupka nejí
Dovolená s vlastním jídlem může ulevit peněžence, při špatném balení ale i ohrozit zdraví
Teplota od oka i špatné plnění: Nejčastější prohřešky při zavařování, kvůli kterým zavařenina nevydrží
Chystáte se na dovolenou nebo prodloužený víkend? Dejte minci do mrazáku, předejdete tak problémům se závadným jídlem
Ne, nezdá se vám to. Některá jídla jsou lepší až den po uvaření, potvrzují vědci
Šťavnatý zelený hrášek se dá sklízet až do podzimu. Nejlepším zpracováním je mražení, sušení se vyhněte
Podivně zbarvené maso? Ještě ho nevyhazujte! Hnědé může být v pohodě, zeleného se bez milosti zbavte
Jaké potraviny můžete jíst i prošlé? Sladkosti jsou bezpečné, s konzervami si nezahrávejte