Maso

Podzimní klasika z jednoho pekáče: Zapečené mleté maso s dýňovo-bramborovou kaší
Suchý, tvrdý, rozpadlý. Nejčastější přešlapy při přípravě holandského řízku, které vám zkazí celý oběd
Rozmrazování masa: Když není čas nazbyt, kuchaři sázejí na vytvoření „tepelného mostu“
Křupavé hotdogy z trouby, které vás zachrání při každé návštěvě. Rychlé, šťavnaté a neskutečně návykové
Nařežte kachní prsa, vmasírujte do nich marinádu a vykouzlete šťavnatou kachnu se švestkovou omáčkou během hodiny
Naučte se využít spodní šuplík lednice naplno. Nepatří do něj jen zelenina
Nemusíte přeplácet za hovězí steak z restaurace. Ten ze supermarketu vás vyjde klidně i čtyřikrát levněji
Základní chyby při přípravě řízků, které kazí jejich chuť: Špatné krájení, naklepávání i obalování
Recept na šťavnatá kachní srdíčka s bylinkami, která provoní grilovačku. Mile překvapí i ty, co vnitřnosti nikdy nejedli
Špekáček vs. buřt: Ověřte si informace na etiketě, ať nejste zklamaní
Zbytky masa letí do koše nebo popelnice? V létě si to radši rozmyslete. Můžou se vám doma vylíhnout tisíce červů a much
„Dcera maso milovala, teď se jí z něj zvedá žaludek.“ Odbornice radí, co dělat s dětmi, které odmítají jíst maso
Řízky jako od babičky: Stačí je namočit, budou měkké, šťavnaté a doslova se rozpadnou na jazyku
Sušička ovoce: Spotřebič, který pojede v létě nonstop. Na houby je ideální, zvládne i jerky
Připravte svůj záchod na nejhorší. I letos řádí kampylobakterióza, chytíte ji z kuřecího nebo melounu
Vypadá stejně, ale opak je pravdou. Mezi mletým a mělněným masem je velký rozdíl. V kvalitě, složení i ceně
Nejenom maso! Ani houby nebo vajíčka nikdy neoplachujte vodou, radí hygienici
Kvalitní kuřecí poznáte v obchodě i podle hmatu. Stačí na něj trochu zatlačit
Vývar je základ. Jeho chuť ale pokazí špatné pořadí ingrediencí, umělá dochucovadla i bujony
Ve špatně skladovaném tuňáku se zvyšuje množství histaminu. Ten může způsobit nevolnost i zvracení