Polévky

Polévka je grunt, alespoň podle našich babiček. Polévky jsou totiž nepostradatelnou součástí české i světové kuchyně. Výsadní postavení zde má vývar, ať už masový nebo zeleninový, který tvoří základ pro další úpravy. Mezi typicky české polévky patří kulajda, bramboračka, česnečka, dršťková nebo zelňačka. Zahraniční kuchyně nabízí například francouzskou cibulačku, italskou minestrone, španělské gazpacho, thajskou tom yum nebo vietnamskou pho. Polévky se často ochucují bylinkami, kořením, smetanou nebo sýrem a podávají se s pečivem, nudlemi, noky nebo zeleninou. Jsou také výborným zdrojem tekutin, vitamínů a minerálů a pomáhají posilovat imunitu a trávení.

Polévka Minestrone
Ostatní polévky

Polévka Minestrone

1 hod
17 Kč / porce
Hrachová polévka
Krémové polévky

Hrachová polévka

45 min
9 Kč / porce
Pórková polévka
Ostatní polévky

Pórková polévka

20 min
11 Kč / porce
Dýňový krém
Krémové polévky

Dýňový krém

30 min
5 Kč / porce
Kapustnica
Ostatní polévky

Kapustnica

1 hod +
22 Kč / porce
Cuketová polévka
Krémové polévky

Cuketová polévka

35 min
7 Kč / porce
Více receptů