Hustá bramboračka ze sušených hub

Čas přípravy: 1 hod 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 24 Kč
Redakce Kupi.cz
21. června 2023
bramboračka ze sušených hub, s kousky vařené kořenové zeleniny, servírovaná na bílém talíři Kupi.cz

Bramboračka ze sušených hub je polévkou, která nádherně voní houbami, skvěle zasytí a její přípravu zvládne úplně každý. Nejlépe chutná, když si ji připravíte ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte i z těch čerstvých.

Recept hustá bramboračka ze sušených hub vás vyjde na 6 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 24 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 24 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Hrst sušených hub zalijte vroucí vodou a nechte 1 hodinu odstát. Stranou si zatím připravte 1,5 litru vývaru.

  • 2

    V hrnci si rozpusťte 50 g másla se 2 lžícemi olivového oleje. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji zlehka osmažte.

  • 3

    Mrkve, petržel a celer nakrájejte na menší kousky, přisypte do hrnce a orestujte. Přidejte na plátky nakrájené stroužky česneku a nechte prohřát, orestovanou zeleninu pak vyndejte z hrnce na stranu.

  • 4

    V prázdném hrnci si rozpusťte zbylých 50 g másla a za stálého míchání přisypávejte 50 g hladké mouky. Míchejte zhruba 3–4 minuty, dokud se nevytvoří světlá, kašovitá jíška.

  • 5

    Pozvolna a za stálého míchání přilévejte do hrnce 1,5 l vývaru, přidejte nakrájené brambory, orestovanou zeleninu i namočené houby s vodou a přiveďte k varu.

  • 6

    Poté prolisujte do polévky stroužek česneku, přidejte majoránku, sůl a pepř a vařte zhruba 20 minut, dokud zelenina úplně nezměkne.

  • 7

    Nakonec dochuťte dle potřeby a můžete podávat.

Líbil se vám recept Hustá bramboračka ze sušených hub? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.