1/0
Chcete svou boloňskou omáčku povýšit na novou úroveň? Zkuste ji kombinovat s orzo těstovinovou rýží místo klasických špaget. Výsledkem je krémová a rychle připravená večeře, která vás překvapí svou jemností i chutí. Ideální, pokud potřebujete rychlé a chutné jídlo pro celou rodinu.
Na středním plameni rozpálte olej v hluboké pánvi. Přidejte cibuli a česnek, restujte asi 3 minuty, dokud nezesklovatí.
Přidejte mleté maso a zvyšte plamen. Jakmile maso zhnědne, přidejte všechny ostatní ingredience, kromě orza. Jakmile tekutina začne lehce vřít, přisypte orzo, rychle promíchejte a snižte plamen.
Vařte asi 10 minut, občas míchejte, aby se orzo nelepilo. Pokud se tekutina příliš rychle vyvaří, přilijte trochu horké vody.
Orzo sundejte z ohně, když je ještě trochu tvrdší. Než dochutíte a naservírujete, dosáhne ideální al dente konzistence. Dochutíme a podáváme ozdobené parmazánem a petrželkou.
Líbil se vám recept Orzo pilaf s boloňskou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.