Orzo pilaf s boloňskou omáčkou

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 92 Kč
Redakce Kupi.cz
13. října

Chcete svou boloňskou omáčku povýšit na novou úroveň? Zkuste ji kombinovat s orzo těstovinovou rýží místo klasických špaget. Výsledkem je krémová a rychle připravená večeře, která vás překvapí svou jemností i chutí. Ideální, pokud potřebujete rychlé a chutné jídlo pro celou rodinu.

Recept orzo pilaf s boloňskou omáčkou vás vyjde na 23 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 92 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě BILLA za 92 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Na středním plameni rozpálte olej v hluboké pánvi. Přidejte cibuli a česnek, restujte asi 3 minuty, dokud nezesklovatí.

  • 2

    Přidejte mleté maso a zvyšte plamen. Jakmile maso zhnědne, přidejte všechny ostatní ingredience, kromě orza. Jakmile tekutina začne lehce vřít, přisypte orzo, rychle promíchejte a snižte plamen.

  • 3

    Vařte asi 10 minut, občas míchejte, aby se orzo nelepilo. Pokud se tekutina příliš rychle vyvaří, přilijte trochu horké vody.

  • 4

    Orzo sundejte z ohně, když je ještě trochu tvrdší. Než dochutíte a naservírujete, dosáhne ideální al dente konzistence. Dochutíme a podáváme ozdobené parmazánem a petrželkou.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Orzo pilaf s boloňskou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.