1/0
Objevte skvělou chuťovou kombinaci s citronovým orzo a špenátem. Tento jedinečný druh těstovin, podobný rýži, vás překvapí svou rychlou a snadnou přípravou. Vytvořte lahodné hlavní jídlo, které si můžete vychutnat k obědu i večeři. Provensálské koření dodává zvláštní nádech kuřecím prsům, doprovázený jemným špenátem a krémovou smetanou, parmazánem a šťavnatostí citronu.
Nejprve osolíme a opepříme kuřecí prsa, posypeme je provensálským kořením. Na pánvi rozpálíme olej a prsa na něm z obou stran orestujeme, poté je uložíme stranou do tepla.
Na pánvi s výpekem přihřejeme máslo a osmahneme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek do sklovata. Přidáme orzo, provensálské koření a restujeme asi 2 minuty. Poté zalijeme kuřecím vývarem, osolíme, zakryjeme pokličkou a vaříme 12 minut. Občas promícháme.
Jakmile je orzo al dente, vmícháme baby špenát. Přidáme smetanu, parmazán a dochutíme citronovou šťávou a kůrou. Podáváme s nakrájenými kuřecími prsíčky.
Líbil se vám recept Citronové orzo se špenátem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.