Kedlubnová omáčka

Čas přípravy: 1 hod 15 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 36 Kč
Redakce Kupi.cz
19. května
Kedlubnová omáčka servírovaná na bílém kulatém talíři s vejcem a bramborem, bohatě sypané bylinkami. Kupi.cz

Kedlubnová omáčka je oblíbená klasika české kuchyně. Jemná, smetanová chuť kedlubny vynikne zejména v kombinaci s vařenými bramborami a vejcem. Tento lehký a svěží pokrm je ideální volbou pro rodinný oběd v jarních a letních měsících. Tak si ho pojďte uvařit s naším receptem!

Recept kedlubnová omáčka vás vyjde na 9 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 36 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 36 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1
    Kedlubny si očistěte a na hrubém struhadle nastrouhejte do většího hrnce.
  • 2
    Zalijte vodou, aby kedlubny plavaly, přidejte sůl - raději méně, dosolit můžete vždycky.
  • 3
    Na mírném ohni vařte kedlubny asi 1 hodinu nebo dokud nejsou kedlubny měkké.
  • 4
    Hladkou mouku smíchejte s 1 smetanou a vlijte za stálého míchání do kedluben.
  • 5
    Míchejte, podle potřeby ještě zahustěte moukou.
  • 6
    Kedlubnovou omáčku ochuťte pepřem, mletým muškátovým oříškem a popřípadě solí.
  • 7
    Na závěr vlijte do omáčky druhou smetanu a nechte asi 5 minut provařit.
  • 8
    Pokud chcete mít omáčku jemnější, můžete si ji promixovat.
Zajímavé tipy
  • Pokud chcete trochu obměnit klasiku v podobě vařených brambor a vajec, zkuste brambory pečené a přidejte uzené maso.
  • Pro dochucení použijte oblíbené bylinky jako medvědí česnek nebo petrželku.
  • Vyzkoušejte také hamburskou nebo cuketovou omáčku podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Kedlubnová omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.