Hamburská omáčka

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 80 Kč
Redakce Kupi.cz
14. dubna
Hamburská omáčka v nerezovém omáčkovníku, položený na proužkované utěrce. Ilustrační foto: Brent Hofacker / Shutterstock.com

Hamburská omáčka je klasika, která si získá každého milovníka poctivé české kuchyně. Kombinace šťavnatého vepřového masa, pikantní chuti nakládaných okurek a jemné smetanové omáčky s hořčicí tvoří dokonalou harmonii. Ideální s houskovým knedlíkem nebo rýží, potěší celou rodinu!

Recept hamburská omáčka vás vyjde na 20 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 80 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 80 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1
    Vepřové maso omyjte, zlehka naklepejte a z obou stran jej osolte a opepřete.
  • 2

    Poté oloupejte cibuli a nadrobno ji nakrájejte. V hrnci na lžíci oleje usmažte cibuli dorůžova.

  • 3
    Přidejte plátky masa a spolu s cibulí zprudka osmahněte.
  • 4

    Takto připravené maso podlijte vodou a duste jej asi 1 hodinu.

  • 5

    Až je maso skoro měkké, přidejte nadrobno nakrájený salám a nakládané okurky.

  • 6
    Vařte dalších 10 minut doměkka.
  • 7
    Nakonec omáčku zahustěte moukou a zakysanou smetanou.
  • 8
    Dochuťte hořčicí, solí a pepřem a nechejte omáčku ještě chvíli vařit.
Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Hamburská omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.