Štěpánská omáčka

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 46 Kč
Redakce Kupi.cz
11. dubna

Štěpánská omáčka je tradiční pochoutka, která se skvěle hodí nejen na sváteční stůl, ale i pro všední dny, kdy chcete připravit něco chutného a rychlého. Její jemná chuť a krémová konzistence dokonale doplní vařené hovězí maso nebo knedlíky. Pojďte si ji s námi připravit a objevte kouzlo tohoto klasického receptu!

Recept štěpánská omáčka vás vyjde na 23 Kč za 1 porci. 2 porce připravíte za 46 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 46 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1
    Cibuli očistěte a nasekejte najemno., krůtí prsa nakrájejte na kostičky.
  • 2
    Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozehřátém oleji dorůžova.
  • 3
    Přidejte nakrájená krůtí prsa, osolte a osmažte.
  • 4
    Poté zalijte vodou a mlékem a tak 5 - 10 minut vše povařte.
  • 5
    Mezitím si nakrájejte na kousky uvařená vejce, párky a nakládané okurky.
  • 6
    Vše přidejte do hrnce a zase povařte, asi tak 10 minut.
  • 7
    Až se začne štěpánská omáčka vařit, přidejte bujony a zahustěte hladkou moukou s vodou nebo s mlékem.
  • 8
    Podle chuti omáčku osolte a opepřete.
Zajímavé tipy
  • Hotovou omáčku můžete podávat s rýží nebo s houskovým knedlíkem.
  • Vyzkoušejte také koprovou nebo švestkovou omáčku podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Štěpánská omáčka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.