1/0
Baiser roláda s mascarpone a lesním ovocem je lahodný dezert, který okouzlí svou lehkostí a svěží chutí. Kombinace křehké bílkové rolády, jemného mascarpone krému a čerstvého ovoce vytváří neodolatelnou harmonii chutí. Perfektně se hodí pro každou příležitost, kdy chcete hosty ohromit a zároveň si dopřát něco výjimečného. Přestože příprava může vyžadovat jistou zručnost, výsledek rozhodně stojí za to!
Předehřejte troubu na 160 °C. Na pečicí papír nakreslete obdélník 25×30 cm a položte ho na plech kresbou dolů.
V čisté míse šlehejte bílky, přidávejte cukr, až se vytvoří pevný sníh. Přidejte škrob, ocet a sůl, jemně promíchejte.
Rovnoměrně rozetřete sníh do obdélníku na plechu a pečte 20–25 minut do zlatova. Poté otočte na utěrku s cukrem a sloupněte papír. Nechte vychladnout.
Vyšlehejte smetanu s cukrem a vanilkovým extraktem, přimíchejte mascarpone do hladka. Omyjte ovoce a trochu si ponechte na ozdobu.
Potřete roládu krémem s volnými okraji. S pomocí utěrky srolujte a položte spojem dolů. Nahoře rozložte ovoce a zatlačte. Posypte cukrem a chlaďte hodinu.
Před servírováním ozdobte mátou nebo podávejte s ovocnou omáčkou.
Líbil se vám recept Baiser roláda s mascarpone a lesním ovocem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.