1/0
Podzim je obdobím, které si zaslouží dezerty, jež dokážou zahřát na duši. Tiramisu s chutí čokolády a jedlých kaštanů je lahodnou kombinací jemné italské klasiky, obohacené o bohatost kaštanového pyré a tmavé čokolády. Příprava zabere jen několik minut, ale výsledek ocení každý gurmán, ať už se rozhodnete podávat tento delikátní dezert po večeři, nebo jen jako sladkou odměnu v průběhu dne.
Připravte kávu, nechte zchladnout a smíchejte ji s rumem. Tímto sirupem budete potírat piškoty.
Šlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny, pak přidejte mascarpone, vanilkový extrakt a kaštanové pyré, až získáte hladký krém.
V jiné míse vyšlehejte smetanu do tuha a vpracujte ji do mascarpone směsi. Nastrouhejte čokoládu nebo ji nakrájejte na drobné kousky.
Krátce namočte piškoty do kávové směsi, aby nasákly, ale nerozpadly se.
Střídejte vrstvení piškotů, krému a čokolády do sklenic nebo misek. Poslední vrstvu tvoří krém, posypaný čokoládou a kakaem.
Dezert nechte alespoň dvě hodiny v lednici, ideálně přes noc, aby se chutě propojily.
Líbil se vám recept Tiramisu s čokoládou a jedlými kaštany? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.