Nanuky Aperol Spritz

Čas přípravy: 10 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 60 Kč
Redakce Kupi.cz
16. června 2023
Tři nanuky s plátkem krvavého pomeranče umístěné v bílém talíři s ledem Ilustrační foto: AnastasiaKopa / Shutterstock.com

Letní horké dny jsou konečně tady a s nimi i čas připravit si něco, co vás dokáže zchladit – třeba tyto skvělé a na přípravu velmi jednoduché nanuky Aperol Spritz pro dospělé, které si zajisté zamilujete. Věříme, že se stanou hitem každé vaší prázdninové párty.

Recept nanuky aperol spritz vás vyjde na 10 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 60 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Lidl za 60 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Smíchejte šťávu z pomerančů, Aperol, prosecco a sodu. Pokud budete chtít nanuky sladší, můžete přidat ještě trochu cukru.

  • 2

    Směs chvíli míchejte, aby se uvolnilo přebytečné množství bublinek. Poté nalijte do forem. Podle chuti přidejte ještě do každého nanuku plátek pomeranče a dejte chladit.

  • 3

    Pokud máte tvořítko bez víček s držátkem, nechte tekutinu ve formičkách chladit asi hodinu a poté vmáčkněte dřívka (směs by již měla být dost tuhá, aby dřívko drželo pěkně uprostřed).

Zajímavé tipy
  • Nanuky by měly být již hotové po asi 12 hodinách v mrazáku (ideálně tedy přes noc), nicméně doporučujeme nechat je v chladu i déle.
  • Vyzkoušejte i další letní osvěžení pro dospělé, třeba šampusové nebo piña colada nanuky.

Líbil se vám recept Nanuky Aperol Spritz? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.