Krémová polévka z červeného zelí

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Střední
Cena: 44 Kč
Redakce Kupi.cz
30. září
Krémová polévka z červeného zelí servírovaná na bílém hlubokém talíři Ilustrační foto: Lecker Studio / Shutterstock.com

Připravte si doma krémovou polévku z červeného zelí, která okouzlí svou jemnou chutí a vůní. Její nádherná barva navíc oživí váš stůl a strávníky rozhodně zaujme. Tento recept je ideální volbou jak pro všední večeři, tak pro slavnostní oběd a hlavně vás zasytí na dlouhou dobu.

Recept krémová polévka z červeného zelí vás vyjde na 11 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 44 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 44 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Zelí očistěte od vnějších listů, odstraňte košťál a nakrájejte na tenké nudličky.

  • 2

    Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Cibuli a česnek rovněž oloupejte a nasekejte nadrobno.

  • 3

    V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, zázvor, kmín a špetku soli. Smažte cibuli, dokud není měkká.

  • 4

    Přidejte česnek, krátce osmahněte a přidejte zelí a brambory. Za stálého míchání zelí poduste přibližně 10 minut.

  • 5

    Zeleninu zalijte vývarem, přikryjte pokličkou a vařte na mírném plamenu asi 20 minut.

  • 6

    Rozmixujte změklou zeleninu ponorným mixérem, přilejte smetanu a polévku dochuťte cukrem, citronovou šťávou, čerstvě mletým pepřem a případně dosolte.

  • 7

    Polévku odstavte z ohně, přimíchejte a podávejte v hlubokém talíři se lžící smetany.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Krémová polévka z červeného zelí? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.