1/0
Toto jídlo s cuketami a krevetovými špízy je hotové do půl hodiny, takže je ideální pro každodenní večeře nebo speciální příležitosti. Přináší spojení krémové konzistence s jemností mořských plodů, a díky tomu zanechává nezapomenutelný gurmánský zážitek.
Krevety alespoň 15 minut předem ponořte do směsi oleje, nasekaného česneku a chilli vloček.
Jemně nasekanou cibuli a chilli nechte zesklovatět na oleji. Omyté neoloupané cukety nahrubo nastrouhejte, nebo nakrájejte na měsíčky, přidejte je s nasekaným česnekem k cibuli a zlehka opékejte asi 5 minut.
Přidejte rýži, zalijte vývarem, osolte podle potřeby a vařte pod pokličkou do měkka. Nakonec přidejte citronovou šťávu, kůru, parmezán a pepř. Dochuťte podle potřeby.
Během dokončování rizota krevety opékejte z obou stran na pánvi spolu s marinádou. Dochuťte citronem a podávejte s rizotem.
Líbil se vám recept Krémové rizoto s cuketou a krevetami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.