1/0
Pusťte se do podzimního receptu, který spojuje jemnou chuť dýně s intenzivním pestem z bazalky a křupavými šalotkami. Toto dýňové rizoto je jednoduché na přípravu a nabízí vám bohaté spektrum chutí v každém soustu. Vychutnejte si ho při speciálních příležitostech nebo jednoduše při večeři s přáteli.
Připravte si pesto rozmixováním bazalky, česneku a oříšků. Postupně přimíchávejte olivový olej, dokud nevznikne hladká směs, a nakonec přidejte parmazán.
Dýni oloupejte, odstraňte semena a nakrájejte ji na menší kousky. Opečte je na olivovém oleji do zlatohněda, potom přidejte česnek a krátce prohřejte. Nechte dýni vychladnout.
Na másle osmahněte cibuli, přidejte rýži a promíchejte. Postupně přilévejte vývar a míchejte, dokud rýže nezměkne, ale zůstane pevná na skus.
Vmíchejte dýni, česnek a parmazán a nechte prohřát. Servírujte s pestem a posypané tymiánem a parmazánem.
Líbil se vám recept Dýňové rizoto s bazalkovým pestem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.