Zapečené noky s rajčaty a ricottou

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 46 Kč
Redakce Kupi.cz
2. července
Zapečené noky s rajčaty a ricottou v zapékací litinové pánvi, zdobené čerstvou bazalkou. Ilustrační foto: DronG / Shutterstock.com

Tento recept na zapečené noky s rajčaty a ricottou je ideální pro rychlou večeři, kterou můžete mít na stole za pouhých 30 minut. Použití hotových bramborových noků šetří čas, ale pokud máte chuť, můžete si je připravit i doma pro autentičtější chuť. Ideální pro chvíle, kdy chcete něco chutného a přitom ne příliš složitého na přípravu.

Recept zapečené noky s rajčaty a ricottou vás vyjde na 23 Kč za 1 porci. 2 porce připravíte za 46 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 46 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Předehřejte troubu na 220 °C, případně použijte funkci gril. Cibuli a slaninu nakrájejte nahrubo, cuketu na tenké plátky.

  • 2

    Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a na středním ohni smažte cibuli, slaninu a cuketu dozlatova. Přidejte rajčatový protlak a česnek a smažte společně zhruba minutu.

  • 3

    Zalijte drcenými rajčaty, osolte, opepřete a nechte mírně probublat. Dochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte ricottu, bazalku a bramborové noky a vše promíchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody.

  • 4

    Nechte noky v omáčce změknout, následně přidejte kousky mozzarelly a promíchejte. Pokud máte pánev vhodnou do trouby, tak máte vyřešeno. Pokud ne, tak obsah pánve předělejte do vhodné zapékací mísy.

  • 5

    Vrchol jídla zasypte parmazánem, mozzarellou a dejte zapéct do trouby. Tento krok sledujte, dokud se sýr nerozpustí a nezíská zlatavou barvu, ale nevysušte ho. Noky zdobte čerstvou bazalkou a servírujte čerstvé a teplé.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Zapečené noky s rajčaty a ricottou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.