1/0
Tento recept na zapečené noky s rajčaty a ricottou je ideální pro rychlou večeři, kterou můžete mít na stole za pouhých 30 minut. Použití hotových bramborových noků šetří čas, ale pokud máte chuť, můžete si je připravit i doma pro autentičtější chuť. Ideální pro chvíle, kdy chcete něco chutného a přitom ne příliš složitého na přípravu.
Předehřejte troubu na 220 °C, případně použijte funkci gril. Cibuli a slaninu nakrájejte nahrubo, cuketu na tenké plátky.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a na středním ohni smažte cibuli, slaninu a cuketu dozlatova. Přidejte rajčatový protlak a česnek a smažte společně zhruba minutu.
Zalijte drcenými rajčaty, osolte, opepřete a nechte mírně probublat. Dochuťte solí a pepřem. Nakonec přidejte ricottu, bazalku a bramborové noky a vše promíchejte. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody.
Nechte noky v omáčce změknout, následně přidejte kousky mozzarelly a promíchejte. Pokud máte pánev vhodnou do trouby, tak máte vyřešeno. Pokud ne, tak obsah pánve předělejte do vhodné zapékací mísy.
Vrchol jídla zasypte parmazánem, mozzarellou a dejte zapéct do trouby. Tento krok sledujte, dokud se sýr nerozpustí a nezíská zlatavou barvu, ale nevysušte ho. Noky zdobte čerstvou bazalkou a servírujte čerstvé a teplé.
Líbil se vám recept Zapečené noky s rajčaty a ricottou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.