1/0
Máte rádi mango? Pak si určitě oblíbíte tuto jednoduchou domácí zmrzlinu, kterou zvládnete připravit i bez zmrzlinovače. Lahodnou chuť jí dodává tvaroh a množství cukru si můžete upravit podle sebe – pokud použijete dostatečně zralé a sladké mango, možná se bez něj úplně obejdete.
Mango nejprve zbavíme pecky a vydlabeme dužinu pomocí lžíce. Tu nakrájíme na menší kousky a buď ji lehce rozmačkáme, nebo zcela rozmixujeme na pyré – podle preferencí.
Ve větší míse ušleháme smetanu do tuhé šlehačky. Poté k ní postupně zašleháme tvaroh.
Do připravené tvarohovo-smetanové směsi přimícháme mango. Ochutnáme a případně dosladíme podle chuti.
Hotovou směs přendáme do vhodné nádoby (např. vaničky) a vložíme do mrazáku. Během mražení směs občas promícháme, aby měla jemnou strukturu.
Líbil se vám recept Mangovo-tvarohová zmrzlina? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.