1/0
Zkuste tento pikantní tortilla koláč. Tento recept je ideální pro milovníky ostrých a výrazných pokrmů. Připravte si je k večeři nebo jako netradiční oběd do práce. Díky kombinaci masa, fazolí, kukuřice a sýra budete mít plnohodnotné jídlo, které vás zasytí a dodá potřebnou energii.
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu lehce vymažte olejem a vyložte čtyřmi tortillami, aby dno a boky byly pokryté. Pečte 10 minut, aby byly tortilly křupavé.
Oloupejte a nadrobno nasekejte cibuli a česnek.
Na pánvi zahřejte zbylý olej, přidejte cibuli a restujte 5 minut. Poté přidejte česnek a chilli vločky a minutu restujte.
Přidejte mleté maso a opékejte, až bude zatažené a zlatavé. Přilijte rajčata a promíchejte.
Přisypte kukuřici a fazole, osolte a opepřete podle chuti.
Směs přesuňte do tortillové formy, přidejte polovinu čedaru. Zbylou tortillu položte nahoru jako pokličku a zasypejte zbývajícím sýrem.
Pečte 40 minut, až sýr zezlátně a vše se propeče. Před podáváním posypte petrželkou a podávejte se zakysanou smetanou.
Líbil se vám recept Pikantní tortilla koláč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.