Kaštanová nádivka

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 80 Kč
Redakce Kupi.cz
25. října 2023
Kaštanová nádivka v kuřecí roládě servírovaná na talíři, na dřevěném stole spolu s vidličkou, nožem, petrželkou, pečivem Ilustrační foto: Gestiafoto / Shutterstock.com

Kaštanová nádivka je delikatesa, kterou si můžete vychutnat na podzim. Pokud v kuchyni rádi experimentujete, tento recept je pro vás jak dělaný. Nádivku můžete připravit jako samostatné jídlo, případně ji vložit do kuřete, krůty nebo do masové rolády. V každém případě bude výsledek stát za to.

Recept kaštanová nádivka vás vyjde na 20 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 80 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 80 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Nejprve si nařízneme slupky plodů kaštanů do kříže, vytvoříme řezy dlouhé zhruba 2 cm a 0,5 cm hluboké. Kaštany řežeme na vypoulené straně – pro snadnější řezání je vhodné ponechat je předtím několik hodin ve vodě.

  • 2

    Jedlé kaštany hodíme do vařící vody a ponecháme v ní cca 9 minut. Poté vezmeme utěrku, zabalíme je do ní a přes látku kaštanům rozdrtíme skořápky.

  • 3

    Rohlíky nakrájíme na malé kousky, vložíme do hlubší mísy a pokropíme mlékem.

  • 4

    K nasáklému pečivu dáme oloupané a nasekané kaštany, máslo utřené se žloutky a přidáme nasekanou petrželku.

  • 5

    Směs osolíme a opepříme, přidáme muškátový květ.

  • 6

    Poté ušleháme sníh ze zbytku vajíčka a přimícháme.

  • 7

    Vzniklou nádivku můžeme péct samostatně nebo ji vložit do kuřete, krůty, masové rolády. Pokud ji pečeme samostatně, přendáme ji do pekáčku a pečeme 30 až 45 minut při 180 °C.

Líbil se vám recept Kaštanová nádivka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.