Velikonoční nádivka s šunkou a bylinkami
Kupi.cz
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm, který můžete podávat samotný, skvěle však chutná také s máslovými brambory a jarním, zeleninovým salátem. Za dob našich babiček značila jakýsi přechod mezi půstem a hodováním.
Recept velikonoční nádivka s šunkou a bylinkami vás vyjde na 13 Kč za 1 porci.
4 porce uvaříte
za 52 Kč.
-
10
ks
-
7
ks
-
250
ml
-
1
lžička
-
400
g
-
1
hrst
-
1
lžička
-
-
-
-
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět
na e-mail [email protected].
Postup přípravy
-
Rohlíky nakrájejte na drobné kostičky do velké mísy a odložte stranou.
-
Ve druhé misce vyšlehejte vejce spolu s mlékem, přidejte muškátový oříšek, sůl a pepř. Směsí přelijte rohlíky, promíchejte a nechte, aby nasákly tekutinu.
-
Velikonoční šunku taktéž pokrájejte na kostičky a zprudka opečte na pánvi. Poté dejte stranou a nechte vychladnout.
-
Zchladlou šunku přisypte do mísy k rohlíkům, přidejte omyté, nasekané bylinky a prášek do pečiva.
-
Do zapékací formy (můžete ji vymazat máslem, ale není potřeba) dejte směs na nádivku a dobře ji umačkejte do všech krajů. Takto připravenou ji pak pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 22 minut dozlatova.
-
Podávejte jen tak samotnou nebo s bramborami, případně lehkým salátkem. Dobrou chuť!
Tip
- Velikonoční šunku můžete nahradit slaninou.
- Ideální bylinky do nádivky jsou kopřiva, petržel nebo pažitka, případně další druhy, které máte rádi.
Líbil se vám recept Velikonoční nádivka s šunkou a bylinkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.
Recepty, které by vás mohly zajímat