1/0
Eintopf, neboli německý guláš, je označení pro pokrm, který se vaří v jednom hrnci. Do takového pokrmu můžete dát naprosto cokoliv. Nejčastěji se do eintopfů dávají luštěniny, zelenina, brambory, klobása a v některých případech i maso. Příprava je velmi jednoduchá, vhodná i pro naprosté začátečníky.
Cibuli a česnek nasekejte na větší kousky a orestujte je na rozpáleném oleji. Přidejte na kolečka nakrájenou klobásu, mrkev a brambory. Krátce orestujte a přidejte sladkou papriku, majoránku, sůl a pepř. Zalejte vývarem a duste asi 20 minut.
Poté přidejte fazole z konzervy bez nálevu a vařte další 2 minuty. Hotový eintopf ozdobte nasekanou petrželkou.
Líbil se vám recept Eintopf? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.