1/0
Spojení brambor a česneku nikdy nezklame – a tento jednoduchý, přesto netradiční recept to jen potvrzuje. Připravte si lahodnou přílohu, která zastíní i hlavní chod. Vyzkoušejte ji a přesvědčte se sami.
Rané brambory důkladně omyjte, ale neloupejte. Vložte je do hrnce s osolenou vodou a vařte přibližně 20 minut – měly by změknout, ale zůstat pevné a nerozvařené.
Uvařené brambory přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Pomocí sklenice je opatrně rozmáčkněte. Poté je zakapejte trochou rostlinného oleje.
K bramborám přidejte stroužky česneku rozkrojené napůl.
Vložte plech do trouby předehřáté na 220 °C a pečte asi 20 minut, dokud brambory nezačnou chytat zlatavou barvu a být křupavé. Zhruba v polovině pečení přidejte čerstvý rozmarýn.
Zatímco se brambory pečou, rozpusťte máslo a smíchejte ho s oblíbenými bylinkami a špetkou soli.
Jakmile jsou brambory dozlatova upečené, potřete je připraveným bylinkovým máslem.
Na závěr posypte brambory dalšími čerstvými bylinkami, chilli vločkami a čerstvě namletým pepřem podle chuti.
Líbil se vám recept Mačkané pečené brambory s česnekem a rozmarýnem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.