Hasselback brambory

Čas přípravy: 1 hod 15 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 78 Kč
Redakce Kupi.cz
13. září
Hasselback brambory na černé břidlicové desce Ilustrační foto: koss13 / Shutterstock.com

Znáte Hasselback brambory? Hit sociálních sítí musíte vyzkoušet. Tento způsob úpravy zajišťuje, že brambory jsou křupavé zvenku a měkké uvnitř, a navíc umožňuje snadno přidat různé ingredience mezi jednotlivé vrstvy. Prostě mňamka!

Recept hasselback brambory vás vyjde na 13 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 78 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 78 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Předehřejte troubu na 200 °C.

  • 2

    Brambory nařízněte na tenké plátky, aniž byste je prořízli úplně. Položte je na plech vyložený pečicím papírem.

  • 3

    Plátky uvnitř opatrně potřete česnekem. Vložte kousky másla do několika mezer, posypte solí a pepřem.

  • 4

    Pečte přibližně hodinu, dokud nebudou brambory křupavé na povrchu a měkké uvnitř.

  • 5

    Mezitím na pánvi orestujte slaninu dokřupava a nechte ji okapat na papírové utěrce.

  • 6

    Vyndejte brambory z trouby a vložte do mezer plátky čedaru. Zbylý sýr nastrouhejte a posypte jím brambory společně se slaninou.

  • 7

    Vraťte do trouby na dalších 5 minut, dokud se sýr nerozpustí.

  • 8

    Servírujte s řeckým jogurtem a jarní cibulkou.

Zajímavé tipy
  • Pokud chcete předejít přeřezání brambor až do konce, máme pro vás skvělý trik. Položte bramboru mezi dvě čínské hůlky – ty totiž zaručí, že nožem nedoříznete až dolů a brambora zůstane vcelku.
  • Do brambor můžete zapíchnout při pečení v podstatě vše, co máte po ruce: Větvičky tymiánu, kolečka pikantní klobásky, feferonky... fantazii se meze nekladou.
  • Vyzkoušejte také křupavé brambory s avokádovým dipem nebo gratinované brambory s fenyklem.

Líbil se vám recept Hasselback brambory? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.