Zapečené gnocchi s květákem

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 102 Kč
Redakce Kupi.cz
13. března
Zapečené gnocchi s květákem, servírované na bílém talíři Kupi.cz

Máte chuť na gnocchi? Nemusíte pro ně hned běžet do obchodu, snadno si je uděláte z bramborového těsta i doma. Stačí vám k tomu jen pár surovin. Vyzkoušejte je v kombinaci s květákem. Stačí vše smíchat dohromady, dát do pekáčku a nechat zapéct s parmazánem. Získáte luxusní oběd, po kterém se jen zapráší.

Recept zapečené gnocchi s květákem vás vyjde na 17 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 102 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 102 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Nejprve si připravíme těsto na gnocchi. Brambory uvaříme ve slupce. Ještě vlažné je oloupeme a nastrouháme je na vál. Přidáme prosátou mouku a lžičku soli. Do mouky uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Ze všech surovin vypracujeme těsto.

  • 2

    Dáme si vařit vodu. Z těsta vyválíme několik stejných válečků, nakrájíme na kousky a vytvarujeme z nich gnocchi (můžeme si pomoci vidličkou).

  • 3

    Gnocchi dáme vařit do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

  • 4

    Květák rozebereme na malé růžičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém květák orestujeme. Zalijeme smetanou, přidáme lžíci parmazánu, osolíme, promícháme a necháme alespoň 20 minut vařit, aby květák dostatečně změkl.

  • 5

    Gnocchi smícháme s květákem, vložíme do zapékací mísy, posypeme zbylým parmazánem a pečeme na 180 °C dozlatova.

Zajímavé tipy

Ochutnejte i naše gnocchi se špenátem a rajčaty nebo gnocchi se sýrovou omáčkou.

Líbil se vám recept Zapečené gnocchi s květákem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.