Srbské rizoto

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 96 Kč
Redakce Kupi.cz
16. srpna 2023
Srbské rizoto na bílém talíři, zdobené nastrouhaným sýrem a petrželkou, vedle v misce nakládané okurky Kupi.cz

Srbské rizoto, někdy také džuveč, má s klasickým italským rizotem společného jen velmi málo. Tento pokrm pocházející pravděpodobně z Turecka kombinuje maso, hrášek, papriku a další zeleninu s rýží. Příprava rizota je velmi snadná a podává se s nakládanou okurkou posypané strouhaným sýrem.

Recept srbské rizoto vás vyjde na 24 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 96 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 96 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Ve velké pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli, přidáme maso, osolíme a vše orestujeme dohněda. Nakonec přidáme česnek.

  • 2

    Přidáme protlak, krátce orestujeme, vše posypeme paprikou a promícháme. Přidáme rýži, hrášek, papriku a podlijeme vývarem.

  • 3

    Vše promícháme a přiklopíme pokličkou. Za občasného míchání dusíme, dokud rýže nezměkne. Podle potřeby podléváme vývarem.

  • 4

    Srbské rizoto podáváme posypané sýrem a petrželkou spolu s nakládanými okurkami.

Líbil se vám recept Srbské rizoto? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.