Houbové rizoto s batáty a mascarpone

Čas přípravy: 35 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 88 Kč
Redakce Kupi.cz
5. srpna
Houbové rizoto s batáty a mascarpone v modré misce na modrém talíři s nakrájeným batátem. Ilustrační foto: Amallia Eka / Shutterstock.com

Potěšte své chuťové pohárky houbovým rizotem s batáty a mascarpone – lahodná kombinace, která zahřeje! Krémové a jemné rizoto s houbami a kousky sladkých batátů se stane vaší podzimní hvězdou v kuchyni. Připravte si jednoduchý recept, který voní a chutná jako z bistra, a přitom je snadno zvládnutelný v domácích podmínkách.

Recept houbové rizoto s batáty a mascarpone vás vyjde na 22 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 88 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 88 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Batáty nakrájejte na malé kostky a pečte v troubě při 200 °C asi 20 minut do změknutí a zapečení.

  • 2

    V hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli 3–4 minuty.

  • 3

    Přidejte česnek a houby. Restujte 5–7 minut, dokud houby nebudou měkké a šťavnaté.

  • 4

    Přidejte rýži a krátce opečte. Poté postupně přilévejte vývar naběračku po naběračce a míchejte. Pokračujte 15–20 minut, dokud rýže není al dente.

  • 5

    Vmíchejte mascarpone a pečené batáty, dochuťte solí a pepřem. Přidejte bylinky a podávejte. Rizoto můžete posypat parmazánem.

Zajímavé tipy
  • Mascarpone přidejte až na konci, když je rizoto sundané z plotny. Tak zachováte jeho krémovost.
  • Použijte výluh ze sušených hub místo vývaru, aby pokrm nabral na hloubce chuti.
  • Vyzkoušejte také srbské rizoto podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Houbové rizoto s batáty a mascarpone? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.