1/0
Zapečené cibulové gnocchi s karamelizovanou cibulí, sýrem Gruyère a bylinkami jsou lahodnou večeří, která vás okouzlí chutí i vůní. Hotové za hodinu, zvládne je každý. Připravte si tenhle italský zázrak i vy – stojí to za to!
Cibuli oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Česnek také oloupejte a prolisujte.
V pánvi rozehřejte trochu másla a přidejte nakrájenou cibuli. Na mírném ohni ji restujte přibližně 10–15 minut, až bude zlatavá a karamelizovaná.
Do změklé cibule přimíchejte prolisovaný česnek a krátce ho osmahněte, aby se rozvinula jeho vůně.
Do pánve přidejte několik snítek tymiánu, přilijte suché bílé víno, zeleninový vývar a balzamikový ocet. Nechte vařit na střední teplotě zhruba 5 minut, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu.
Mezitím předehřejte troubu na 180 °C, nahrubo nastrouhejte sýr Gruyère a uvařte gnocchi podle instrukcí na obalu.
Hotové gnocchi přidejte do pánve s cibulovou směsí. Vše důkladně promíchejte a krátce opečte, aby se chutě propojily.
Směs přendejte do zapékací nádoby, rovnoměrně posypte nastrouhaným sýrem a dejte zapéct do trouby na 5 minut, dokud sýr nezíská zlatavou barvu.
Podávejte horké, ideálně ozdobené čerstvým tymiánem.
Líbil se vám recept Zapečené cibulové gnocchi? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.