Zapečené cibulové gnocchi

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 102 Kč
Redakce Kupi.cz
23. dubna
zapečené cibulové gnocchi servírované v kulaté černé zapékací misce Kupi.cz

Zapečené cibulové gnocchi s karamelizovanou cibulí, sýrem Gruyère a bylinkami jsou lahodnou večeří, která vás okouzlí chutí i vůní. Hotové za hodinu, zvládne je každý. Připravte si tenhle italský zázrak i vy – stojí to za to!

Recept zapečené cibulové gnocchi vás vyjde na 34 Kč za 1 porci. 3 porce připravíte za 102 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 102 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Cibuli oloupejte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Česnek také oloupejte a prolisujte.

  • 2

    V pánvi rozehřejte trochu másla a přidejte nakrájenou cibuli. Na mírném ohni ji restujte přibližně 10–15 minut, až bude zlatavá a karamelizovaná.

  • 3

    Do změklé cibule přimíchejte prolisovaný česnek a krátce ho osmahněte, aby se rozvinula jeho vůně.

  • 4

    Do pánve přidejte několik snítek tymiánu, přilijte suché bílé víno, zeleninový vývar a balzamikový ocet. Nechte vařit na střední teplotě zhruba 5 minut, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu.

  • 5

    Mezitím předehřejte troubu na 180 °C, nahrubo nastrouhejte sýr Gruyère a uvařte gnocchi podle instrukcí na obalu.

  • 6

    Hotové gnocchi přidejte do pánve s cibulovou směsí. Vše důkladně promíchejte a krátce opečte, aby se chutě propojily.

  • 7

    Směs přendejte do zapékací nádoby, rovnoměrně posypte nastrouhaným sýrem a dejte zapéct do trouby na 5 minut, dokud sýr nezíská zlatavou barvu.

  • 8

    Podávejte horké, ideálně ozdobené čerstvým tymiánem.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Zapečené cibulové gnocchi? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.