1/0
Špekáčky na černém pivu jsou jednoduché na přípravu a většinu práce za vás udělá trouba, takže získáte čas na jiné přípravy. Kombinace špekáčků, zeleniny a sladkokyselých okurek zasunutých do zářezů dává tomuto pokrmu jedinečnou chuť. Dušení v černém pivě s rajčatovým protlakem je dovede k dokonalosti a spolu s čerstvým chlebem tvoří ideální kombinaci.
Do špekáčků si nařežeme šikmé zářezy. Připravíme si okurky, papriku a slaninu, které nakrájíme na tenké plátky, a ty následně střídavě vkládáme do nařezaných zářezů.
Pekáček je potřeba vymazat olejem. Nasypeme do něj nakrájenou cibuli a zbylé plátky zeleniny, na ni uložíme připravené špekáčky a lehce je posypeme mletou pálivou paprikou.
Předpečeme krátce v troubě, následně přelijeme pivem smíchaným s rajčatovým protlakem a přisolíme. Vrátíme do trouby a dusíme do změknutí. Podáváme s čerstvým chlebem.
Líbil se vám recept Špekáčky na černém pivu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.