Špekáčky na černém pivu

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 88 Kč
Redakce Kupi.cz
17. dubna
Špekáčky na černém pivu v bílém keramickém pekáči, na červeném ubrusu. Ilustrační foto: AS Foodstudio / Shutterstock.com

Špekáčky na černém pivu jsou jednoduché na přípravu a většinu práce za vás udělá trouba, takže získáte čas na jiné přípravy. Kombinace špekáčků, zeleniny a sladkokyselých okurek zasunutých do zářezů dává tomuto pokrmu jedinečnou chuť. Dušení v černém pivě s rajčatovým protlakem je dovede k dokonalosti a spolu s čerstvým chlebem tvoří ideální kombinaci.

Recept špekáčky na černém pivu vás vyjde na 22 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 88 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 88 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Do špekáčků si nařežeme šikmé zářezy. Připravíme si okurky, papriku a slaninu, které nakrájíme na tenké plátky, a ty následně střídavě vkládáme do nařezaných zářezů.

  • 2

    Pekáček je potřeba vymazat olejem. Nasypeme do něj nakrájenou cibuli a zbylé plátky zeleniny, na ni uložíme připravené špekáčky a lehce je posypeme mletou pálivou paprikou.

  • 3

    Předpečeme krátce v troubě, následně přelijeme pivem smíchaným s rajčatovým protlakem a přisolíme. Vrátíme do trouby a dusíme do změknutí. Podáváme s čerstvým chlebem.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Špekáčky na černém pivu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.