1/0
Cuketové lasagne jsou typické svou křupavou krustou a vláčným vnitřkem plným zeleniny, kterou lze měnit podle ročního období. Můžete je doplnit například olivami nebo masem. Tento lahodný pokrm si vás určitě získá a nezabere vám ani tolik času!
Začněte přípravou bešamelové omáčky. Na středním plameni rozpusťte máslo, přidejte mouku a rychle míchejte, aby se jen lehce osmahla. Přilijte mléko a důkladně promíchejte metličkou. Přidejte bobkový list a citronovou kůru, vařte za stáleho míchání, dokud bešamel nezhoustne, přibližně 15 minut.
V mezičase rozehřejte olivový olej ve větším kastrolu, osmahněte cibuli a česnek, přidejte cuketu a lilek a opékejte, dokud nebude zelenina měkká. Přidejte konzervovaná rajčata, osolte, opepřete a duste přibližně 20 minut.
Vyjměte bobkový list z bešamelu, ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Předehřejte troubu na 180 °C a připravte se na vrstvení lasagní.
Vymažte pekáček máslem, nalijte část bešamelu na dno, položte vrstvu suchých (neuvařených) těstovin, přidejte zeleninové ragú, další vrstvu lasagní, bešamel, lasagne, ragú… zakončete bešamelem.
Pečte lasagne kolem 25 minut. Pokud je lehce nedopečené, vyndejte a nechte vychladnout.
Líbil se vám recept Cuketové lasagne? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.