1/0
Vajíčková pomazánka je klasika, která je u nás velmi oblíbená. Skvěle se hodí jako svačina, rychlá večeře nebo občerstvení na párty. Verze s majonézou nebo tatarkou bývá dost kalorická, proto vám nabízíme zdravější alternativu s tvarohem. Pochutnáte si na ní a přitom nebudete muset mít obavy o svoji postavu!
Nejprve si uvaříme vajíčka natvrdo. Poté je oloupeme.
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do misky, bílky si necháme stranou.
Vidličkou rozmačkáme žloutky v misce.
K rozmačkaným žloutkům přidáme dijonskou hořčici a tvaroh. Důkladně promícháme, dokud nevznikne hladká pomazánka.
Bílky nakrájíme na středně velké kousky a přidáme je do pomazánky.
Dochutíme solí, pepřem a přidáme jemně nasekané čerstvé bylinky.
Pomazánka je hotová a připravena k podávání.
Líbil se vám recept Vajíčková pomazánka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.