Langoše

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
18. července 2023
Langoš posypaný sýrem a postříkaný kečupem na bílém talířku, černé pozadí Kupi.cz

Langoše jsou velmi oblíbeným jídlem zejména v letních měsících na festivalech, u vody nebo jen tak při prázdninové procházce. Připravit si je můžete i doma, stačí vám jen mouka, mléko, cukr, sůl a droždí.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Do mísy nasypte hladkou mouku, lžičku soli, lžičku cukru a zamíchejte.

  • 2

    Přilijte 200 ml mléka a rozdrobte do něj droždí. Mísu přikryjte utěrkou a nechejte kvásek nakynout.

  • 3

    Dále přilijte 50 ml mléka, dvě lžičky oleje a vpracujte v těsto. Zakryjte utěrkou a nechejte těsto kynout.

  • 4

    Vykynuté těsto rozkrájejte na 6 dílků. Každý dílek rozplácněte a potřete olejem. Nechte ještě chvíli kynout.

  • 5

    Placku prsty roztáhněte v krajích a usmažte na rozpáleném oleji po obou stranách.

  • 6

    Usmažený langoš potřete olejem s prolisovaným česnekem. Posypte nastrouhaným sýrem a postříkejte kečupem nebo tatarkou dle chuti.

Líbil se vám recept Langoše? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.