1/0
Tato netradiční kombinace vás překvapí svou chutí i vůní a nadchne nejen příznivce tradiční kuchyně, ale i ty, kteří rádi experimentují. Ideální jako vydatný oběd, teplá večeře nebo zajímavé pohoštění pro hosty. Pusťte se do pečení a objevte nové možnosti kynutého těsta.
Do mísy nasypte část mouky a uprostřed udělejte důlek. Do něj rozdrobte droždí, přidejte cukr a zalijte polovinou teplého mléka. Vše promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
Jakmile kvásek vzejde, přilijte zbylé mléko, přidejte zbytek mouky, vejce a sůl. Vypracujte hladké těsto, které nechte kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
Mezitím si připravte náplň: na pánvi osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte okapané zelí, trochu oslaďte, osolte a případně dochuťte octem. Podlijte trochou vody, promíchejte, zakryjte poklicí a na mírném plameni duste doměkka. Ke konci přidejte nastrouhanou bramboru pro zahuštění a krátce povařte. Nechte směs vychladnout.
Vykynuté těsto znovu propracujte a rozválejte na pomoučené ploše na plát silný asi 1 cm. Rozkrájejte ho na 9 čtverců. Doprostřed každého dejte zelnou náplň a dobře uzavřete.
Pekáč vymažte rozpuštěným sádlem a buchty do něj naskládejte těsně vedle sebe. Potřete je rozšlehaným vejcem, posypte kmínem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30 minut, dokud nezezlátnou.
Líbil se vám recept Kynuté buchty plněné zelím? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.