Hovězí líčka podle Zdeňka Pohlreicha

Čas přípravy: 4 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 348 Kč
Redakce Kupi.cz
19. dubna
Hovězí líčka s kaší a kořenovou zeleninou na hnědém talíři Ilustrační foto: hlphoto / Shutterstock.com

Hovězí líčka jsou skvělou volbou na sváteční oběd. Dříve byla opomíjená, protože jsou hodně šlachovitá. Ovšem pokud se správně připraví, jsou krásně měkká a šťavnatá. K hovězím líčkům neodmyslitelně patří kořenová zelenina a červené víno. Tak si je pojďte uvařit podle receptu Zdeňka Pohlreicha.

Recept hovězí líčka podle zdeňka pohlreicha vás vyjde na 87 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 348 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 348 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Z hovězích líček nejdřív odstraníme velkou šlachu. Menší šlachy nevadí. Nakrájíme líčka na malé kousky. Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 2

    Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a máslo a orestujeme v ní líčka ze všech stran, aby se maso krásně zatáhlo. Jakmile máme hotovo, dáme líčka do pekáče.

  • 3

    Mrkev a celer nakrájíme najemno a osmahneme je dozlatova na rozpáleném oleji. Přidáme cibuli nakrájenou na proužky a restujeme tak dlouho, dokud cibule nezesklovatí. Poté zalijeme suchým červeným vínem a necháme trochu vína vyvařit. Potom přilijeme hovězí vývar a přivedeme k varu.

  • 4

    Jakmile dosáhne vývar se zeleninou bodu varu, zalijeme s ním líčka v pekáči. Maso by mělo vykukovat přibližně z jedné třetiny.

  • 5

    Pečeme 3 hodiny v troubě vyhřáté na 140 °C.

  • 6

    Když je maso hotové, dáme ho stranou a omáčku přepasírujeme přes cedník. Podle potřeby dochutíme. Podáváme s bramborovou kaší.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také další recepty z hovězího masa, třeba hospodský guláš nebo sekanou.

Líbil se vám recept Hovězí líčka podle Zdeňka Pohlreicha? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.