1/0
Segedínský guláš, tento poklad kuchyně pocházející z Maďarska, jsme si u nás ihned zamilovali. Kombinace šťavnatého vepřového masa a kysaného zelí dodává pokrmu jeho nezaměnitelnou chuť. Každá domácnost má svůj recept, ale my vám ukážeme tradiční a osvědčený způsob přípravy, který si získá vaše srdce, stejně jako by byl od vaší babičky.
V tlakovém hrnci nechte zesklovatět na oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na kostky nakrájené maso a kmín, osmažte ho a osolte s pepřem. Přidejte mletou papriku a krátce osmažte.
Přidejte asi 400 ml vody, uzavřete hrnec a vařte pod tlakem 20 minut.
Zelí vložte do obyčejného hrnce, přidejte 300 ml vody a vařte 20 minut. Mezitím připravte jíšku – v 250 ml vody rozmíchejte hladkou mouku dohladka.
K zelí přidejte maso s omáčkou a přiveďte do varu. Pomalu přimíchávejte jíšku a vařte 20 minut.
Na závěr přidejte smetanu a podle chuti guláš dochuťte.
Líbil se vám recept Segedínský guláš? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.