Segedínský guláš

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 65 Kč
Redakce Kupi.cz
29. dubna
Segedínský guláš v bílém hlubokém talíři, ozdobený petrželkou. Ilustrační foto: Lukas Hejtman / Shutterstock.com

Segedínský guláš, tento poklad kuchyně pocházející z Maďarska, jsme si u nás ihned zamilovali. Kombinace šťavnatého vepřového masa a kysaného zelí dodává pokrmu jeho nezaměnitelnou chuť. Každá domácnost má svůj recept, ale my vám ukážeme tradiční a osvědčený způsob přípravy, který si získá vaše srdce, stejně jako by byl od vaší babičky.

Recept segedínský guláš vás vyjde na 13 Kč za 1 porci. 5 porcí připravíte za 65 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 65 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    V tlakovém hrnci nechte zesklovatět na oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte na kostky nakrájené maso a kmín, osmažte ho a osolte s pepřem. Přidejte mletou papriku a krátce osmažte.

  • 2

    Přidejte asi 400 ml vody, uzavřete hrnec a vařte pod tlakem 20 minut.

  • 3

    Zelí vložte do obyčejného hrnce, přidejte 300 ml vody a vařte 20 minut. Mezitím připravte jíšku – v 250 ml vody rozmíchejte hladkou mouku dohladka.

  • 4

    K zelí přidejte maso s omáčkou a přiveďte do varu. Pomalu přimíchávejte jíšku a vařte 20 minut.

  • 5

    Na závěr přidejte smetanu a podle chuti guláš dochuťte.

Zajímavé tipy
  • Pokud chcete posílit chuť segedínského guláše, přidejte špetku cukru do zelí během vaření.
  • Podávejte s čerstvým chlebem nebo houskovými knedlíky.
  • Můžete přidat i trochu česneku na začátku pro víc aromatickou chuť.
  • Vyzkoušejte také hospodský nebo zabijačkový guláš podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Segedínský guláš? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.