Mrkve z listového těsta

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
11. června
čtyři mrkve z listového těsta servírované na bílém kulatém talíři Kupi.cz

Blíží se čas na kreativní a slavnostní recepty, které potěší nejen chuťové pohárky ale i oči. Plněné mrkve z jednoduchých ingrediencí jsou skvělým příkladem, jak vytvořit něco výjimečného. Tento snadný a zábavný recept, inspirovaný americkou kuchyní, si užijete i s dětmi a skvěle poslouží jako předkrm či lehká svačinka.

Recept

  • 1

    Zapněte troubu a nastavte ji na 200 °C.

  • 2

    Z alobalu vytvořte kužely tak, že jej srolujete z kratší strany. Tyto kužely poslouží jako formy pro tvarování těsta do podoby mrkve.

  • 3

    Rozviňte listové těsto na pracovní ploše a podélně ho rozkrájejte na 8 proužků širokých přibližně 2,5 cm.

  • 4

    Každý proužek těsta spirálovitě obtočte kolem připraveného alobalového kuželu, čímž vytvoříte tvar připomínající mrkev.

  • 5

    Těsto na formách přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Nechte mezi nimi alespoň 2,5 cm rozestupy.

  • 6

    Vložte plech do trouby a pečte přibližně 7–9 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu.

  • 7

    Po dopečení přesuňte „mrkve“ na mřížku a nechte je zcela vychladnout. Poté z nich opatrně vyjměte alobalové formy.

  • 8

    Ve větší misce vyšlehejte krémový sýr s nasekanou petrželkou, pažitkou, citronovou kůrou a špetkou soli, dokud nevznikne jemný krém.

  • 9

    Pomocí cukrářského sáčku nebo lžičky naplňte upečené a vychladlé těsto připravenou sýrovou směsí. Na vrchol každé „mrkve“ zapíchněte dvě snítky petrželky jako zelenou nať.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Mrkve z listového těsta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.