Hrnkový hruškový koláč

Čas přípravy: 1 hod 15 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 84 Kč
Redakce Kupi.cz
3. října
nakrojený hrnkový hruškový koláč servírovaný na černém prkénku, zdobený čerstvými bylinkami Ilustrační foto: Zulkarnieiev Denis / Shutterstock.com

Tento nadýchaný a jednoduchý hruškový koláč vás dostane svou šťavnatostí a jemnou sladkostí. Udělá dojem nejen na návštěvu – mizí totiž ze stolu rychleji, než byste čekali. Pokud toužíte po tom pravém receptu na dokonale vláčný hruškový koláč, právě jste ho našli. Tak se pusťte do pečení – stojí to za to.

Recept hrnkový hruškový koláč vás vyjde na 84 Kč za 1 porci.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě BILLA za 84 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Předehřejte troubu na 170 °C. Dortovou formu o průměru 23 cm vymažte tukem nebo ji vyložte pečicím papírem.

  • 2

    Oloupejte hrušky – jednu nakrájejte na malé kostičky, druhou na tenké plátky.

  • 3

    V míse vyšlehejte vejce s cukrem, poté přidejte mascarpone a znovu prošlehejte. Do směsi postupně vmíchejte prosátou mouku, sůl, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a jedlou sodu. Poté zapracujte olej a nakonec kostičky z hrušky.

  • 4

    Hotové těsto přelijte do připravené formy, povrch uhlaďte a navrch rozložte plátky hrušky. Posypte přibližně dvěma lžícemi cukru a pečte 45 až 60 minut – otestujte špejlí, zda je koláč upečený.

  • 5

    Nechte mírně vychladnout, vyjměte z formy a posypte moučkovým cukrem.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Hrnkový hruškový koláč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.