1/0
Tento nadýchaný a jednoduchý hruškový koláč vás dostane svou šťavnatostí a jemnou sladkostí. Udělá dojem nejen na návštěvu – mizí totiž ze stolu rychleji, než byste čekali. Pokud toužíte po tom pravém receptu na dokonale vláčný hruškový koláč, právě jste ho našli. Tak se pusťte do pečení – stojí to za to.
Předehřejte troubu na 170 °C. Dortovou formu o průměru 23 cm vymažte tukem nebo ji vyložte pečicím papírem.
Oloupejte hrušky – jednu nakrájejte na malé kostičky, druhou na tenké plátky.
V míse vyšlehejte vejce s cukrem, poté přidejte mascarpone a znovu prošlehejte. Do směsi postupně vmíchejte prosátou mouku, sůl, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a jedlou sodu. Poté zapracujte olej a nakonec kostičky z hrušky.
Hotové těsto přelijte do připravené formy, povrch uhlaďte a navrch rozložte plátky hrušky. Posypte přibližně dvěma lžícemi cukru a pečte 45 až 60 minut – otestujte špejlí, zda je koláč upečený.
Nechte mírně vychladnout, vyjměte z formy a posypte moučkovým cukrem.
Líbil se vám recept Hrnkový hruškový koláč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.