Pastasotto s hříbky a bílým vínem

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 112 Kč
Redakce Kupi.cz
25. července 2023
Pastasotto s hříbky a bílým vínem servírované v bílém talíři Lamart.cz

Pastasotto s hříbky a bílým vínem je pokrm, který se velmi podobá klasickému rizotu, jen hlavní surovinou není rýže, ale těstoviny v podobném tvaru – risoni. Na přípravu je velmi pastasotto velmi jednoduché, s jistotou jej tedy zvládne připravit každý.

Recept pastasotto s hříbky a bílým vínem vás vyjde na 28 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 112 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 112 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Recept

  • 1

    Polovinu očištěných větších hub nakrájejte na plátky. Menší hříbky rozkrojte jen na půl. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Vývar ohřejte.

  • 2

    Čtyři lžíce oleje zahřejte ve větší pánvi. Vsypejte cibuli, česnek, plátky hub a restujte, až se tekutina z hub vydusí. Pak zalijte vínem a nechte ho odpařit.

  • 3

    Dodejte těstoviny, zalijte horkým vývarem a vařte cca 10–15 minut. V jiné pánvi zahřejte zbylý olej a orestujte na něm rozpůlené hříbky. Posypejte lístky tymiánu, osolte a opepřete. Pánev sundejte z ohně a vmíchejte máslo.

  • 4

    Těstovinovou směs smíchejte s orestovanými hříbky a ihned podávejte. Hotové pastasotto podávejte ihned po uvaření posypané strouhaným sýrem comté.

Líbil se vám recept Pastasotto s hříbky a bílým vínem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.