1/0
Tento originální francouzský sendvič Croque-Madame kombinuje lahodnou směs šunky, sýra, bešamelu a volského oka. Připravený je s láskou ke křupavé kůrčičce, kterou získá během pečení. Pokud se bešamelu chcete vyhnout, zkuste ji nahradit crème fraîche, a odlehčit tak tento oblíbený pokrm. Obsahuje vše, co francouzská kuchyně nabízí v jednom uspořádaném soustu.
V míse smíchejte Gruyère, parmazán, crème fraîche, hořčici, žloutky a muškátový oříšek, přidejte sůl a pepř.
Nakrájejte chléb a potřete jednu stranu máslem. Na plech vyložený papírem položte plátky máslem dolů. Na ně dejte část sýrové směsi, šunku a další sýr. Přikryjte dalším chlebem namazanou stranou nahoru a pomažte zbytkem sýrové směsi. Opepřete.
Pečte v troubě na 200 °C asi 15 minut, dokud nejsou zlatohnědé.
Na pánvi zahřejte olivový olej, vložte vejce a opékejte je 3 minuty, až jsou bílky pevné.
Na sendvič položte volské oko, osolte, opepřete a posypte chilli papričkou.
Líbil se vám recept Sendvič Croque-Madame? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.