1/0
Hermelín zabalený ve slanině a upečený v alobalu je snadný, ale přesto působivý recept, který nadchne každého, kdo má rád sýrové dobroty. Kombinace krémově rozpečeného hermelínu a dozlatova opečené slaniny vytváří chuťový zážitek, který díky pečení v alobalu zůstává krásně šťavnatý.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Utrhněte dostatečně velký kus alobalu, do kterého se vejde celý hermelín. Do středu alobalu nalijte trochu oleje a posypte ho vybraným kořením.
Nakrájejte cibuli a česnek na tenké plátky. Rozdělte je na dvě části – jednu dejte na olej s kořením, druhou zatím odložte.
Hermelín obalte plátky slaniny a položte ho na připravený alobal. Na něj přidejte zbylou část cibule a česneku.
Sýr důkladně zabalte do alobalu a vložte ho do předehřáté trouby, nebo na rozpálený gril. Pečte přibližně 10 minut. V polovině pečení hermelín otočte, aby se propekl rovnoměrně ze všech stran.
Líbil se vám recept Hermelín ve slanině pečený v alobalu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.