Husarské koláčky

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 60 Kč
Redakce Kupi.cz
27. listopadu

Husarské koláčky jsou malé, měkké bochánky s ďolíčkem plným džemu, které si zamilujete na první ochutnání. I méně zkušení pekaři a cukráři se do nich bez obav pouští, protože jsou snadné na přípravu. Tento dezert je zároveň jedním z prvních, které rychle mizí z vánočních krabic. Tak neváhejte a zkuste si je upéct doma!

Recept husarské koláčky vás vyjde na 3 Kč za 1 porci. 20 porcí připravíte za 60 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 60 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Změklé máslo vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, až bude mít krémovou konzistenci. Přimíchejte žloutek, citronovou kůru a mleté mandle, nakonec přidejte prosátou mouku a vypracujte hladké těsto.

  • 2

    Těsto obalte do fólie a nechte odpočívat v lednici alespoň hodinu.

  • 3

    Z vychlazeného těsta vyválejte váleček o průměru přibližně 3 cm, ze kterého nakrájejte 20 stejných kousků a vytvarujte z nich kuličky.

  • 4

    Do každé kuličky vytvořte vařečkou důlek, do kterého po upečení přidáte džem.

  • 5

    Koláčky potřete rozšlehaným vajíčkem, posypte mandlovými lupínky a dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C přibližně 17 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.

  • 6

    Po upečení je vyjměte z trouby, do ďolíčků dejte džem a nechte je úplně vychladnout.

Zajímavé tipy
  • Pokud chcete koláčky ještě více vylepšit, můžete posypat celým dílem mletých mandlí po upečení.
  • Pro změnu chuti můžete brusinkový džem nahradit jiným, oblíbeným druhem.
  • Aby byly koláčky ještě voňavější, můžete přidat špetku skořice nebo kardamomu do těsta.
  • Vyzkoušejte také domácí tvarohové šátečky podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Husarské koláčky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.