1/0
Křupavá kuřecí kůžička, šťavnaté maso a podzimní chuť dýně s bramborami, vše v jednom pekáči zalité voňavou omáčkou. Tento recept vás nejen zahřeje, ale i potěší svým barevným a jednoduchým vzhledem, který působí slavnostně. Ideální na rodinný oběd nebo víkendovou večeři, když si chcete dopřát gurmánský zážitek bez dlouhého vaření.
Kuřecí čtvrtky osolte, opepřete a potřete směsí olivového oleje, papriky a tymiánu. Nechte chvíli odpočinout.
Máslovou dýni i brambory oloupejte a pokrájejte na větší kostky, cibuli na klínky a česnek na plátky.
Všechnu zeleninu vložte do pekáče, osolte, pokapejte olivovým olejem a promíchejte.
Na zeleninu umístěte kuřecí čtvrtky a podlijte vývarem.
Pikáč přikryjte alobalem nebo poklicí a pečte v troubě vyhřáté na 190 °C asi 40 minut.
Poté odstraňte alobal a pečte dalších 20 minut, dokud kuře nezíská zlatavou kůrčičku a zelenina nebude měkká a lehce zkaramelizovaná.
Před podáváním kuře přelijte omáčkou a dozdobte čerstvou petrželí.
Líbil se vám recept Pečené kuřecí čtvrtky s dýní a omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.