Pečené kuřecí čtvrtky s dýní a omáčkou

Čas přípravy: 1 hod 20 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
30. září
Pečené kuřecí čtvrtky s dýní a omáčkou v hlubokém talíři se snítkami rozmarýnu. Ilustrační foto: nadianb / Shutterstock.com

Křupavá kuřecí kůžička, šťavnaté maso a podzimní chuť dýně s bramborami, vše v jednom pekáči zalité voňavou omáčkou. Tento recept vás nejen zahřeje, ale i potěší svým barevným a jednoduchým vzhledem, který působí slavnostně. Ideální na rodinný oběd nebo víkendovou večeři, když si chcete dopřát gurmánský zážitek bez dlouhého vaření.

Ingredience

Recept

  • 1

    Kuřecí čtvrtky osolte, opepřete a potřete směsí olivového oleje, papriky a tymiánu. Nechte chvíli odpočinout.

  • 2

    Máslovou dýni i brambory oloupejte a pokrájejte na větší kostky, cibuli na klínky a česnek na plátky.

  • 3

    Všechnu zeleninu vložte do pekáče, osolte, pokapejte olivovým olejem a promíchejte.

  • 4

    Na zeleninu umístěte kuřecí čtvrtky a podlijte vývarem.

  • 5

    Pikáč přikryjte alobalem nebo poklicí a pečte v troubě vyhřáté na 190 °C asi 40 minut.

  • 6

    Poté odstraňte alobal a pečte dalších 20 minut, dokud kuře nezíská zlatavou kůrčičku a zelenina nebude měkká a lehce zkaramelizovaná.

  • 7

    Před podáváním kuře přelijte omáčkou a dozdobte čerstvou petrželí.

Zajímavé tipy
  • Pro výraznější chuť doporučujeme dát k zelenině pár kapek balzamikového octa nebo lžíci medu, dýně s nimi skvěle chutná.
  • Ti, co preferují ostřejší jídla, mohou maso potřít trochou chilli pasty.
  • Servírujte s čerstvě upečeným chlebem, abyste si mohli vychutnat lahodnou šťávu z pekáče.
  • Vyzkoušejte také pečenou máslovou dýni podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Pečené kuřecí čtvrtky s dýní a omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.