Grilovaný kachní filet s dýňovým pyré

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Střední
Cena: 40 Kč
Redakce Kupi.cz
23. října

Vyzkoušejte kachní prsa s dýňovým pyré – perfektní sezónní pokrm, který oslní nejen chutí, ale i vzhledem. Díky kombinaci jemného masa a sametového pyré s nádechem sladko-slané chuti ovládnete každou kuchařskou výzvu s lehkostí. Přestože pokrm působí jako delikatesa z luxusní restaurace, zvládne ho připravit každý, kdo má chuť na něco výjimečného.

Recept grilovaný kachní filet s dýňovým pyré vás vyjde na 20 Kč za 1 porci. 2 porce připravíte za 40 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 40 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Očistěte kachní prsa, osušte a kůži nakrojte. Osolte a opepřete.

  • 2

    Na rozpálené pánvi opékejte prsa kůží dolů 6-8 minut, dokud nebude zlatavá.

  • 3

    Slijte uvolněný tuk, maso otočte a opékejte ještě pár minut. Pečte v troubě na 180 °C 10 minut.

  • 4

    Nechte prsa odpočívat. Mezitím na kachním tuku a másle orestujte cibuli a česnek. Přidejte dýni, osolte a duste 15 minut.

  • 5

    Měkkou směs rozmixujte, přidejte smetanu a med. Dochutťe solí a pepřem.

  • 6

    Na talíř dejte pyré, přidejte brusinkovou marmeládu, nakrájené kachní prso a ozdobte.

Zajímavé tipy
  • Využijte litinovou pánev, která dobře udržuje teplo a zabrání vysušení masa.
  • Pro karamelovou chuť a sytější barvu pečte dýni v troubě.
  • Zbylé pyré můžete použít do rizota nebo krémové polévky.
  • Pro svěžejší chuť přidejte kapku pomerančové šťávy nebo čerstvý zázvor.

Líbil se vám recept Grilovaný kachní filet s dýňovým pyré? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.