1/0
Vyzkoušejte kachní prsa s dýňovým pyré – perfektní sezónní pokrm, který oslní nejen chutí, ale i vzhledem. Díky kombinaci jemného masa a sametového pyré s nádechem sladko-slané chuti ovládnete každou kuchařskou výzvu s lehkostí. Přestože pokrm působí jako delikatesa z luxusní restaurace, zvládne ho připravit každý, kdo má chuť na něco výjimečného.
Očistěte kachní prsa, osušte a kůži nakrojte. Osolte a opepřete.
Na rozpálené pánvi opékejte prsa kůží dolů 6-8 minut, dokud nebude zlatavá.
Slijte uvolněný tuk, maso otočte a opékejte ještě pár minut. Pečte v troubě na 180 °C 10 minut.
Nechte prsa odpočívat. Mezitím na kachním tuku a másle orestujte cibuli a česnek. Přidejte dýni, osolte a duste 15 minut.
Měkkou směs rozmixujte, přidejte smetanu a med. Dochutťe solí a pepřem.
Na talíř dejte pyré, přidejte brusinkovou marmeládu, nakrájené kachní prso a ozdobte.
Líbil se vám recept Grilovaný kachní filet s dýňovým pyré? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.